Спипаха 140 кила марихуана, скрити в кабината на влекач

0

Близо 140 кг марихуана задържаха митнически служители от сектор „Борба с наркотрафика Лом“ в ТД Митница Русе.

На 11.05.2023 г. митнически инспектори от Митнически пункт Оряхово селектират за щателна митническа проверка, влизаща в страната товарна композиция, с български регистрационни номера, управлявана от български гражданин.

При сканирането с рентгенова апаратура е  забелязана зона с повишена плътност в областта на тавана на кабината на влекача. При последвалата физическа проверка митническите служители установяват наличието на специално изградено укритие в тавана на кабината, достъпът до което се осъществява през бутафорен капак на климатичната система.

При демонтирането му и снемането на намиращия се зад него метален капак инспекторите откриват множество полиетиленови пакети със зелени съцветия, които при направен полеви наркотест реагират положително на „марихуана“.

Общото открито и задържано количество наркотично вещество е 138,880 кг, разпределено в 116 пакета.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница Русе и под надзора на Окръжна прокуратура–Враца.

Окръжна прокуратура – Враца ръководи действия по разследване по образувано досъдебно производство за контрабанда на наркотични вещества – престъпление по чл. 242, ал. 2 от НК.
С постановление на наблюдаващия прокурор водачът на превозното средство – К.Т. (на 53 години), е привлечен в качеството на обвиняем. Лицето е задържано за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Преди месец отново на същия пункт митнически инспектори задържаха 106 кг марихуана, разпределена в 95 пакета, които бяха укрити в двоен под на хладилно полуремарке.
От началото на годината задържаното от митническите власти количество марихуана е 750 кг.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.