Спрете терора над ТЕЦ „Марица 3“! Работници излизат в защита на централата

0

Работниците и служителите в ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград се обявиха в защита на техните работни места поради нагнетяващото се напрежение в града и ще излязат мирно пред дружеството в неделя в 11 часа, за да го изразят публично.

„Не желаем повече група активисти да настройва обществеността в Димитровград умишлено срещу нас и то с неподплатени и неотговарящи на реалността твърдения. По цял ден четем какви нелепици се публикуват в социалните мрежи по адрес на дружеството. Крайно време е това да спре и да ни се позволи да работим нормално. В последната година инвестирахме много и считаме, че резултатът е видим“, обяви Юлиян Семерджиев от Борда на директорите.

Очаква се много от служителите да се включат в акцията заедно със своите семейства, които също ще бъдат пряко засегнати, ако работата на дружеството бъде ограничена. Дружеството е сред най-големите работодатели в района.

„Все още не можем да повярваме, че в една правова държава, част от Европейския съюз, е възможно световна екологична организация да представя публично като „геройство“ незаконното нахлуване и поругаване на частна собственост.

За нас това е наказуем акт, който постави в риск много невинни граждани предвид разпалването на котела, което бяхме започнали, и намиращата се в близост подстанция на ЕСО, а не повод за приветствия и почести.

Искаме да защитим работните места на близо 300 димитровградчани и сме решени да случим енергийния преход в дружеството!“ каза Юлиян Семерджиев.

От дружеството са входирали сигнал до българската прокуратура, в който подробно е описана случката от понеделник и се надяват подобни незаконни и манипулативни актове да спрат да се извършват на техен гръб.

„Потресени сме от безотговорността и арогантността не само на тези, които незаконно се качиха на охладителната кула, а и на всички онези, които получават пари, за да разпространяват неверни твърдения по адрес на дружеството публично.

Крайно време е терорът върху ТЕЦ „Марица 3“ да престане! Единственото, което искаме, е да работим спокойно и да ни се позволи да завършим започнатите инвестиции с цел екологизиране на производството на енергия в Димитровград“, отсече Юлиян Семерджиев.

От дружеството смятат, че у жителите на Димитровград се насажда неоснователно страх и омраза във връзка с работата на ТЕЦ-а благодарение на ежедневното разпространяване на невярна информация.

„Днес се събрахме, за да заявим публично решителността си, че подобни действия не бива да продължават да бъдат толерирани! ТЕЦ „Марица 3“ е енергиен обект, в който работят съоръжения с повишена опасност, използват се и се съхраняват различен вид горива.

Ето защо продължаващото публично оповестяване на невярна информация, касаеща замърсяване на околната среда вследствие на дейността, съчетано с допускането на подобен род акции от страна на външни лица, би могло да създаде сериозна опасност не само за служителите ни, а и за гражданите, които по случайност са в близост.

Ако отговорните за разпространяването на лъжи не понесат отговорност, това може да отправи послание към други членове на обществото, че за подобни хулигански деяния и лъжи не се носи отговорност“, не скри разочарованието си Юлиян Семерджиев.

По думите му дейността на ТЕЦ „Марица 3“ е изцяло в унисон с действащото законодателство и ежедневно се извършват проверки от компетентните органи, които не констатират проблеми, каквито се коментират най-вече в социалните мрежи, което е безспорно доказателство, че умишлено се публикуват лъжи.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.