Стефан Цанев: Паметникът трябва да бъде махнат заради нахалството му да е най-високият

0

„Установяването на едно робство в България не може да бъде почитано с паметници. Демонтирането на Паметника на Съветската армия няма да помогне за рухването на комунистическото, което е останало у нас. Аз по принцип съм против рушенето на паметници, но този мисля, че трябва да бъде махнат поради нахалството си да бъде най-високият и най-големият. Не може на върха да бъде автоматът, не може оръжието да бъде сублимното нещо на изкуството. С него се убиват хора и е античовешко. Как може да се издига в култ това. Поне да държеше цвете“.

Това каза големият поет и драматург Стефан Цанев в ефира на Нова тв. „Когато виждате конфронтацията между политиците, където отношенията са като на живот и смърт… въобще как си позволяват един на друг да си викат „фашисти“. Трябва да се направят курсове за ограмотяване на народните представители. По-добре да се псуват на майка. А те и това правят, де“, смята той.

„Като кажа: „Прибирам се у дома“, значи съм в Балчик. Взе да ми досажда София, и то с нечистотата на улиците, на всичко. Тук хората са много приятни, няма човек, който да не ме поздрави. А в София имам чувството, че ако падна, ще ме прекрачат и отминат. Толкова хората са безразлични един към друг“, каза още Цанев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.