Стефан Янев си купи палат за 330 бона

0

Лидерът на партия „Български възход“ Стефан Янев, който пребивава за кратко в парламента, и съпругата му от три месеца насам се радват на чисто нов дом. На 31 януари 2023 г. жената на политика – Пенка, е сключила апетитна имотна сделка, става ясно от нотариалния акт от покупко-продажбата, изтекъл в интернет.

От документа е видно, че Пенка се е сдобила с къща в близкото до София село Хераково. В последно време то е притегателна точка за мнозина, тъй като се намира на къса дистанция от столицата – само на 20 км от центъра на София, а в същото време е обградено от планини, тишина и спокойствие. От няколко години насам малкото населено място се разраства с изключително бързи темпове. Там новите къщи и вили никнат като гъби и се продават като топъл хляб, макар цените да не са никак ниски.

Жената на бившия служебен премиер е купила двуетажна къща ново строителство за 330 хиляди лева. Новият дом на семейство Яневи се издига на парцел от 545 квадрата, а самата вила е просторна и е с площ 127 кв. м. На първия етаж на къщата си Стефан и Пенка имат антре, санитарен възел, дневна, която включва трапезария, кухня, килер и тераса. На втория етаж са разположени три спални, дрешник, две бани и балкон. Очевидно Яневи съвсем умишлено са инвестирали в имот с три спални, тъй като имат две пораснали деца, които са семейни. Така дъщеря им Екатерина и синът им Костадин ще могат да им гостуват спокойно заедно с половинките и децата си – двете внучета на експремиера.

Любопитна подробност е, че съпругата на Стефан Янев, която всъщност е собственичка на кантора за недвижими имоти и отдавна е в бранша с имотните сделки, е платила чисто новия им дом изцяло по банков път, при това без да тегли кредит. Явно дори насред кризата Пенка и Стефан са успели да спестят крупната сума за скъпата инвестиция от 330 хиляди лева благодарение и на премиерската, а после и депутатската заплата на Янев.

Иначе лидерът на „Български възход“ и жена му могат да се похвалят и с още семейна собственост – три апартамента. Две от жилищата се намират в София, а третото – в любимия им български курорт Банско. Апартаментът им там се води на Янев и е придобит още през 2014 г. срещу 50 852 лева. Простира се на 68 квадрата и е любимо място за отдих на семейството, което често прекарвало уикендите си сред природата на Пирин планина. Янев притежава и апартамент от 76 квадрата на свое име в столицата, който закупува през 2016 г. срещу 61 280 лева. На жена му пък се води жилище от 84 квадрата, с което тя се е сдобила през далечната 1997 г. срещу смешните 996 лева. Докато бе начело на държавата, Стефан Янев продължаваше да живее със съпругата си в столичен квартал и да поддържа образ на човек от народа със скромен стандарт на живот. Сега обаче двамата ще могат да се ширят в чисто нов палат с гледка към Люлин планина.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.