Убитият в София съден за…убийство

0

41-годишният мъж, чийто останки бяха открити в шахта на жилищна кооперация, е съден за опит за убийство преди години. Той е с влязла в сила присъда, която е изтърпял. Преди 10 години е получил условна присъда. Това заяви в ефира на „Здравей, България” директорът на СДВР старши комисар Любомир Николов.

Сигнал за изчезването на 41-годишния мъж е подаден на 8 август в 4-то РУ от негови близки. „Веднага след това започнахме оперативно-издирвателни мероприятия, за да установим евентуалните маршрути на лицето установихме широк кръг от хора, с които той ежедневно се среща. Той се занимава с бизнес – собственик е на масажно студио. Има и бизнес партньор – лице, което не е български гражданин”, подчерта старши комисар Николов.

Соченият за извършител на жестокото престъпление е задържан вчера в полите на Витоша в хотел в квартал „Драгалевци“, съобщи NOVA. Задържан бе и съучастник на убиеца.

Убиецът е бивш барман, сега безработен. Това стана ясно от думите на заместник главния секретар на МВР Живко Коцев пред бТВ. Убийството е извършено в жилището под наем, където е бил наемател извършителят. Смъртта е настъпила още вторник /8 август/ в късния следобед. Мотивът за убийството най-вероятно е финансов. Жертвата и извършителят са имали бизнес планове, които в един момент 31-годишният задържан разбира, че няма да се осъществят.

Според профила на психолозите, убиецът е човек с комплекси, изключително агресивен, злобен и отмъстителен, каза Живко Коцев.

Задържаният съучастник на убиеца е помогнал, като разнесъл останки от тялото в различни места на столицата, включително на Витоша – там в яма са намерени пет чувала. Причината всичко това да извърши помагачът, е била, че убиецът няма шофьорска книжка и кола. Телефонът на жертвата пък е бил открит в квартал „Изток“.

Очаква се днес и от прокуратурата да дадат официално подробности по жестокото престъпление.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.