Удариха инкасо кола във Враца, гепиха 400 000 лева

0

Около 300-400 000 лева са отмъкнали при обира на инкасо автомобила, паркиран на паркинга на голям супермаркет в 11.00 ч. преди обед в сряда във Враца. Това съобщи директорът на ОД на МВР в града, старши комисар Цвятко Нинов на брифинг заедно с представители на прокуратурата.

Часове по-рано полиция и жандармерия блокираха цяла Враца заради обира. Проверяваха се багажниците на коли, както и съмнителни превози.

Не е ясно още дали бандитите са разбили ключалките на колата, или тя е била отключена, докато двамата охранители са били в супермаркета. Няма как да се провери и на видеозаписи, тъй като магазинът не е разположил камери на паркинга.

Грабеж от инкасо автомобил е извършен тази сутрин в 7:50 ч. на Околовръстното шосе на София до разклона за Бистрица, съобщиха от МВР.  При инцидента няма пострадали. От полицията към момента не могат да потвърдят, че нападателите са били въоръжени. Също по непотвърдена

Свидетели обаче има и те се издирват, обясни шефът на врачанската полиция. По думите му е било изгубено ценно време от половин час, докато отговорникът позвъни на полицията за обира. Кражбата е станала около 11.00 ч., а едва в 11.27 ч. служителят на охранителната фирма се е обадил на МВР. Това е станало, след като първо той се е озовал на мястото на кражбата.

„Автомобилът е бил паркиран около 10.45 ч. на паркинга. Служителите са влезли в магазина за извършване на инкасова дейност и при излизането им е направило впечатление, че ключалката на страничната врата е била взломена или отключена. Виждат, че парите в автомобила ги няма“, заяви старши комисар Нинов.

„Работим по различни версии“, уточни той. Шефът на полицията обясни, че към момента няма и информация колко души са били крадците.

„Конкретен заподозрян няма. Извършителите се издирват. Става въпрос за кражба, а не за грабеж. Няма насилие върху служителите и всичко е станало доста потайно“, каза още комисар Нинов. „Най-вероятно са се оттеглили с автомобил“, каза още той, като поясни, че затова първата работа на полицията след сигнала е била да заварди всички изходи на Враца.

Случаят е под надзора на Районна прокуратура – Враца.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.