Устата се оплака в ДАНС и полицията, че заплашват да го убият

0

Рапърът Иван Динев-Устата потвърди, че е получил стотици съобщения със заплахи за живота му, след като разбуни духовете в югозападната ни съседка с песента си „Урок по история на Македония“.

На 14 февруари хип-хоп певецът публикува своята песен в стил политическа сатира в социалните мрежи. В нея той пее, че Северна Македония „не е държава, а територия“, нарича я „провинция с големи амбиции, отраснала в българските традиции“. В песента си Устата определя македонският език „български диалект“.

В текста можете да чуете и фрази като: „Тая държава подарък направи я Георги Димитров на Югославия“„що не се дървите така на сърбите“ и „скоро май няма да си европейка, сѐди кротко на резервната скамейка“. Накрая на песента си Устата казва, че във вените на македонците „тече българска кръв“ и затова да бъдат „по-смирени“.

Резултатът от думите му е налице и стотиците заплашителни и обидни съобщения не спират да валят. Вчера хип-хоп певецът е подал сигнал в полицията, но документите по случая ще стигнат до ДАНС и МВнР, предаде Нова телевизия. 

По думите на Иван Динев въпросите, които му задали от полицията, били абсурдни и явно случаят е извън тяхната компетенция. Затова той решил да се обърне към по-висши институции. Устата заяви, че като артист би трябвало да бъде под закрилата на свободата на словото.

„При положение че думите ми са подкрепени от исторически факти, е абсурдно да бъда заплашван, и то от гражданин от друга държава. Не знам дали това е международен проблем и затова днес ще подам сигнал до ДАНС и МВнР“, заяви Иван Динев-Устата. 

Той каза още, че няма да се подаде на провокациите и че е съвсем нормално да изразява и отстоява гражданската си позиция. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.