Ужас в центъра на Пловдив! Агресивен питбул наръфа 7-годишно дете

0

7-годишно дете бе заръфано зверски от домашен питбул насред парк в Пловдив.

Животното е било разхождано без задължителния намордник по препълнената с хора алея. Чрез записи на видеокамери от полицията са установили собственика, започнало е разследване.

В почивния ден Александър Георгиев се разхождал със 7-годишния си син по централната алея на парк „Бунарджика“ до чешмичката.

„Детето отиде да се измие и в това време се появи госпожа с питбул, вървеше спокойно, кучето седна до нея, в момента, в който мина сина ми, кучето отскочи и го захапа по дупето от лявата страна зверски“, разказва бащата по БНТ.

На препълнената с хора алея настанала суматоха, мнозина се впуснали да помагат. Момченцето е било откарано в спешния кабинет на Детска хирургия, където раната е обработена, поставена му е ваксина. Ужасът от преживяното обаче не го напуска.

Мъжът казва, че детето му все още е в шок. „Дори когато се вози в автомобила и види куче, изпада в истерия трепери, този страх трудно ще отмине“, казва Александър Георгиев.

Според общинската наредба кучета от подобни породи трябва да се извеждат задължително с намордник и на къс повод. Собствениците трябва и да избягват толкова оживени места. Оказа се, че жената, която е разхождала кучето, е приятелка на собственика му.

„Ще си понеса каквото е необходимо. Кучето вече не е при мене, подарил съм го. Там, където е в момента, не представлява заплаха за никого“, казва собственикът на питбула.

Бащата на пострадалото дете разказа, че много хора са се свързали с него, за да му споделят, че това куче и друг път е проявявало агресия. По случая е образувано разследване, съобщиха от полицията. Сезиран е и общинският инспекторат.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.