Ужас в Плевенско: Собственик на кравеферма изнасилвал работниците си и ги държал в мизерия

0

В ареста в Плевен е задържан собственик на кравеферма, който чрез заплахи и насилие трудово и сексуално експлоатирал работниците си.

Разследването е започнало на 31 март на територията на кравеферма край Долни Дъбник.

Установено е, че работниците – две жени на 31 години и мъж на 33 години, са без трудови договори. Служители от „Инспекция по труда“ – Плевен са съставили акт на 57-годишния фермер за нарушението.

Проверката е показала, че тримата работници се трудят и живеят в бедност и социална изолация и са обект на сексуална експлоатация. Те са изведени и са настанени в кризисен център за пострадали от насилие.

На 5 април полицията е претърсила дома на фермера в Долни Дъбник. „Намерени и иззети са документи, 33500 лева и 300 литра спиртна течност – с мирис на ракия“, съобщават от пресцентъра на МВР.

За наличието на акцизни стоки е уведомена агенция „Митници“ и алкохолът е иззет. 57-годишният мъж първоначално е задържан за срок до 24 часа. Привлечен е в качеството на обвиняем за четири престъпления: противозаконно присвоил 11 914, 85 лв – социалната пенсия на една от жените; в края на март 2023 г. е извършил действия на полово удовлетворение – чрез използване на сила и заплаха с лице от същия пол; от 2020 г. до март 2023 г. чрез употреба на сила и заплаха извършил действия с цел да удовлетвори полово желание, без съвкупление, с двете работнички.

Той е приведен в следствения арест с мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. На 6 април с решение на Плевенския районен съд му е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.