Варна: Убиец тури флага на САЩ на ръкава и поиска бърз процес

0

Обвиняем за убийство във Варна, дегизирал се с военна униформа и флага на САЩ на ръкава, поиска съкратено съдебно следствие, съобщиха от пресслужбата на Окръжния съд в морската столица.

Съдът днес проведе разпоредително заседание по делото срещу 39-годишния Петър Ш., обвинен в умишленото убийство на мъж, извършено в началото на юли миналата година в градинката на Археологическия музей.

БТА припомня, че сигналът за мъж в безпомощно състояние беше подаден в ранните часове на 4 юли миналата година на тел. 112., като полицията работеше по всички възможни версии.

От пресслужбата на съда уточняват, че престъплението е извършено по особено мъчителен за жертвата начин, с особена жестокост и по хулигански подбуди.

В разпоредителното заседание, адвокатът и подсъдимият заявиха пред съда, че предпочитат съкратено съдебно следствие при разглеждане на делото. Съдът им разясни, че с промените в НПК от 2019 г. при умишлено причиняване на смърт тази процедура не се допуска и подсъдимият не може да се възползва от по-леко наказание.

Въпреки това подсъдимият и адвокатът му дадоха съгласие да не се провежда разпит на свидетелите и вещите лица, а при постановяване на присъдата непосредствено да се ползва съдържанието на съответните протоколи и експертни заключения от досъдебното производство.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 5 юни.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.