Вижте схемата на хасковлията Дани, свил половин милион от клиенти

0

Хасковлията Даниел Игнатов е обвинен в присвояване на близо половин милион лева от клиенти на банка Уникредит. В момента той е в ареста с постоянна мярка за задържане, а случаят стана известен в началото на август.

Разследването срещу него е започнало след постъпила информация в отдел „Икономическа полиция“ – СДВР.

От януари 2022 г. до края на юни тази година Игнатов, в качеството си на мениджър бизнес клиенти на финансовата институция, е присвоил над 413 хил. лева.

Хасковлията е попълвал собственоръчно платежни нареждания от името на клиентите, след което прехвърлял сумите в различни сметки, до които имал достъп, се посочва в информация на полицията.

Игнатов е задържан преди да напусне страната, а състав на Софийския градски съд му наложи мярка постоянен арест.

Според магистратите от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Игнатов е автор на престъплението.

Според прокуратурата в качеството му на длъжностно лице той е присвоил близо половин милион лева, собственост на 6 отделни физически лица, клиенти на банката.

Ако бъде признат за виновен, Игнатов може да получи наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години, конфискация на имущество и лишаване от право да заема определена длъжност.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.