Внучката на актрисата Виолета Донева отива на съд за убийство по особено мъчителен начин

0

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу внучката на актрисата Виолета Донева – Ивет Стайкова, за умишлено убийство на баба ѝ, извършено по особено мъчителен за пострадалата начин и с особена жестокост.

Според обвинителния акт до 18 октомври 2022 г. Ивет живеела с приятеля си. Употребявала марихуана и други наркотици и проявявала агресия както към него, така и към майка му. Поради това момчето разговаряло с Виолета Донева и след това я завел при нея.

Възрастната жена не одобрявала употребата на наркотици и поведението на своята внучка, което станало причина за натрупване на омраза у Ивет.

Вечерта на 19 октомври м.г. двете били сами в жилището. Внучката грабнала кухненски нож и започнала да ръга актрисата, като й причинила 54 рани по главата и тялото. Шест от тях се оказали фатални. През цялото време Донева била в съзнание и страдала от всеки удар. Нараняванията довели до остра кръвозагуба, в резултат на която жената починала. Ивет Стайкова напуснала дома й в ранното утро на следващия ден.

От заключенията на назначите в хода на досъдебното производство тройна и петорна комплексни съдебнопсихиатрични и психологични експертизи се установява, че момичето е разбирало какво върши. То е с мярка задържане под стража.

Разследването по случая е проведено от СДВР под ръководството и надзора на СГП.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.