Ясен Тодоров на разпит за убийството на Мартин Нотаруса

0

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще изслуша двама магистрати, чиито имена са спрягани за близки до убития наскоро Мартин Божанов – Нотариуса. Единият, който е поискал изслушване, е следователят Ясен Тодоров, който беше сред най-влиятелните членове на предишния състав на ВСС.

Другият, който ще се яви за изслушване, е апелативният прокурор на София Радослав Димов.

Ясен Тодоров сам е поиска изслушване в началото на тази седмица, след като в края на миналата седмица специалната парламентарна комисия беше депозирана справка, съдържащ имена на магистрати, за които се твърди, че са посещавали клуб „SS“на Нотариуса.

И досега не е ясно кой е авторът на справката, но Ясен Тодоров обяснява искането си да бъде изслушан с това, че неговото име се спрягано по тази тема.

Още в първите си дни като изпълняващ функциите на главен прокурор Борислав Сарафов поиска отстраняването на Ясен Тодоров като заместник-началник на следствието. Причината бе, че именно Тодоров е завел мним израелски експерт, за да разглежда мястото на взрива, насочен срещу колата на Иван Гешев.

Радослав Димoв е поискал изслушвания, след като изнудван от Мартин Божанов гръцки бизнесмен обявиха, че чрез посредник магистратът предложил да оправи проблемите му с Нотариуса.

Прокурорската колегия трябва да реши и дали да започне дисциплинарно производство срещу бившия районен прокурор на София Невена Зартова, чието име най-често се спряга за връзки с Нотариуса.

Прокурорската колегия трябва да се произнесе по твърденията на Софийската градска прокуратура, че Зартова се е намесвала недопустимо, за да се образува и води дело срещу издирваният бивш следовател ПетърПетров- Пепи Еврото, който е главен герой в аферата „Осемте джуджета“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.