ЗАПОЧНА СЕ: Владислав Горанов на разпит в НСлС

0

Срещу две лица от новия списък „Магнитски“ вече се води следствие в Националната следствена служба, а с Владислав Горанов се заемаме в понеделник. Това бе първият коментар на прокуратурата по новите лица в списъка „Магнитски“, казани от зам.-главния прокурор Борислав Сарафов в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

„Ние приветстваме подкрепата на нашите партньори от Съединените щати и от Великобритания. Това всъщност е открита подкрепа, именно на нашите действия“, каза Сарафов.

„Румен Овчаров е подсъдим, има присъда на 2 инстанции от Градския съд, от Апелативния съд, която присъда в момента отново се разглежда от Апелативен съд. респективно прокуратурата поддържа обвинителната теза срещу него“, каза Сарафов.

„Има обвинителен акт, който е внесен срещу Николай Малинов. В момента делото срещу него се разглежда в Софийски градски съд. Респективно, прокуратурата и срещу него е свършила своята работа“, допълни Сарафов.

„Ще ви разкрия нещо, което ще кажем за първи път. Срещу още 2 лица в списъка, които не са сред тези и срещу едно от тези двамата, които вече посочих, също се води наказателно производство, което е в Националната следствена служба. Не е изключено в близко време да повдигна обвинение и срещу тях. Почти целия списък ни е познат. Ние работим срещу тях. Тези лица са наши цели и наши обекти“, заяви заместник-главния прокурор.

„Когато се съберат достатъчно доказателства, разбира се, защото мисля, че вече бяха правени някакви проверки в прокуратурата. Ние ще проверим отново всички данни срещу всички тези лица.

Още в понеделник ще извадим всички налични данни. Ще проверим отново всички данни срещу тези лица, ще поискаме данни от ДАНС и МВР, защото корупцията се разкрива от оперативните служби, а не от прокуратурата. Ще възложим данъчни проверки и ревизии на тези лица“, така Сарафов отговори на въпрос кога ще видим Владислав Горанов в съда.

Той поясни, че Васил Божков трябва да бъде разпитан в България от българските разследващи органи, за да може показанията да бъдат валидни.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.