Защо е още на свобода?!? Биячът Орлин Гигов продължава да тормози жени! Вчера нападна в центъра на София!

0

Орлин Гигов – стар познайник на полицията, се оказа мъжът, който вчера нападна жена на оживена улица в София.

На 11 януари OFFNews разкри как Гигов изхвърли гола, боса и обезобразена украинка от блок в столичния квартал „Хаджи Димитър“ и след това се барикадира. Наложи се полицейски служители да водят дълги преговори, преди Гигов да се предаде. Тогава стана ясно, че украинката говори слабо български и била в интимни отношения с побойника. Жената се нанесла да живее при него два месеца преди инцидента.

След това стана ясно, че украинката не е първата му жертва. Преди нея същата съдба последвала и друга жена, а съседите разказаха, че живеел с различни дами, които след време просто изчезвали.

Гигов и е бивш шофьор в МВР-болница и има няколко криминални регистрации.

Заради инцидента с украинката Софийската районна прокуратура повдигна обвинение срещу 47-годишния мъж. Деянията на Гигов бяха квалифицирани от обвинението като лека телесна повреда и той бе задържан за 72 часа, преди да бъде поискана постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

След запитване на 12 депутати до служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев той скри имената на полицаите, които потупвали по рамото насилника и го наричали „колега“. В последните три часа от акцията по задържането му, минали в шеги и закачки според очевидци, Гигов обяснил, че украинката е „от друго стадо“, а те са колеги, и полицаите одобрително хихикали. Казал още, че от три дни я бие и „у тъпия вход няма никой, дето да му каже копче“.

Тогава обаче се разбра, че задържаният е криминално проявен – за нанасяне на телесна повреда в условията на домашно насилие през 2021 г., кражба през 2022 г. и шофиране след употреба на наркотици пак през 2022 г.

„Спокойно, знам как да бия, така че да не личи. Ще те вкарам в гипсово корито и ще те лежа. С този нож ще те разфасовам“, казвал той на жертвите си, докато ги пребива. 

Две от предишните жертви на Гигов се свързаха с OFFNews с молба да дадем гласност на историята им – с надеждата, че ще получат справедливост. Такава търсят от години в борба с органите на реда и съдебната система, но уви, засега без успех. Мъжът насилник е на свобода и – както се доказа – продължава да трупа жертви в „актива“ си.

37-годишната Мила Пейкова е културолог, а Мария е на 39 години. Мъжът пребива Мила в апартамента си в столичния кв. „Младост“, който впоследствие продава. Побоят над Мария е извършен в кв. „Овча купел“, отново в негов апартамент. От думите на двете жени стана ясно, че Гигов се ползва с полицейски чадър. По думите им Орлин привлича жените, защото бил чаровен и много умен. Предложил и на двете брак, като им подарил годежни пръстени.

Колко са жертвите на бившия шофьор към МВР болница Орлин Гигов не се знае. OFFNews разкри пет случая на насилие. Дъщерята на една от пострадалите каза, че освен побоя, майка й останала и без лична карта след съжителството си с Орлин.

В края на февруари стана известно, че за 3 г. в прокуратурата са постъпили 10 сигнала срещу Орлин Гигов. По пет има образувани досъдебни производства, като по три от тях разследването продължава и има повдигнато обвинение, а по две е „поставен краен прокурорски акт“ – тоест може разследването да е прекратено, но може и да предстои внасянето им в съда. Освен това Гигов е в Унифицираната информационна система на прокуратурата по още 5 преписки като „лице по жалба“ – тоест, срещу него е бил подаден сигнал и жалба. По тези преписки не е образувано досъдебно производство и не е повдигнато обвинение. Причината е „липса на законовите предпоставки за това“. С други думи – няма достатъчно доказателства, за да бъде подведен под отговорност.

В средата на март се оказа, че серийният бияч на жени е на свобода. 

Не за дълго – на 24 март Орлин Гигов пак бе задържан, този път заради обиди към полицаи в столичен хотел. Освен това оказал съпротива при задържането. По случая е образувано досъдебно производство. 

Пак през март Гигов получи условна присъда за побоя на една от жертвите. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.