Жената на Черепа разпитана в „Национална полиция”

0

Съпругата на Васил Божков – Елена Динева, е била призована в Главна дирекция „Национална полиция“, където е влязла заедно с адвоката си Людмил Рангелов, съобщи БТА. На влизане тя и защитникът ѝ заявиха, че не знаят причината Динева да бъде призована в полицията, а след около 40 минути на излизане посочиха, че тя е дала показания по дело за данъчни измами.

Адвокат Рангелов обясни, че клиентката му ще бъде разпитана като свидетел. Той добави, че поканата за разпит е от декември миналата година, но все още няма информация по кое разследване е призована.

Рангелов обясни, че Динева е дала обяснения за заем от 2008 г., даден от нейна фирма на акционерно дружество. По разследването няма обвинени, каза защитникът, цитиран от БТА, и допълни, че договорът за заем е за 50 000 лева.

В петък (19 януари) сутринта служители на столичната полиция и Главна дирекция „Национална полиция“ влязоха в имоти на Васил Божков на претърсване по неотложност, а след това той даде показания като свидетел в СДВР.

Елена Динева бе задържана през февруари 2020 г., когато несъществуващата вече специализирана прокуратура повдигна обвинения и на Васил Божков. Тя прекара в ареста максималния срок за задържане от 8 месеца по обвинение за участие в организирана престъпна група, създадена и ръководена от Божков, след което бе освободена с най-леката мярка за неотклонение „подписка“.

Малко след ареста й, на 20 февруари 2020 г. специализираният съд ѝ наложи рекордна гаранция от 1.5 млн. лв., за да бъде пусната на свобода, но седмица по-късно апелативният спецсъд прецени, че трябва да ѝ бъде наложена най-тежката мярка „постоянно задържане под стража“.

Месеци по-късно, на 6 октомври, Апелативният спецсъд промени мярката на Динева на гаранция от 1 млн. лв., но тя отказа да плати сумата и предпочете да остане в ареста максималния срок от 8 месеца.

Днес защитникът ѝ обясни, че вече четири години няма изготвен обвинителен акт.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.