13-годишно българче закла бездомник в Германия

0

13-годишно момче от България е предполагаемият убиец на бездомник на централната жп гара в Дортмунд. То е арестувано, причините се изясняват.

Това съобщиха полицията и прокуратурата, цитирани от ДПА. Видеозапис от мобилен телефон показва как детето е намушкало мъжа с нож. Късно снощи стана ясно, че деца са убили мъж край пристанището в немския град, но едва по-късно бе обявено, че те са българчета. Инцидентът е от четвъртък вечерта.

Тогава 31-годишен бездомник очевидно е влязъл в спор с четирима непълнолетни българи на пристанището в Дортмунд, който е завършил фатално. 13-годишното момче е намушкало с нож три пъти бездомника и след това с помощта на приятелите си – също от България, са го бутнали в канала.

Раненият е успял да излезе от водата, но е починал веднага след това. Той е от Полша. Децата не са го познавали. Преди убийството се стигнало до спор и обиди. Показания за това са дали другите трима непълнолетни, които също са били временно задържани. Четирите момчета били изключително агресивни, според свидетели. Убийството обаче е било заснето и от камерите на гарата.

Децата са арестувани след няколко часа. Тъй като убиецът няма 14 години, той няма да бъде съден. Другите трима са на 13, 14 и 15 години, те са били освободени, след като са даи показания.

Аутопсията е показала, че смъртта на жертвата е причинена от няколко прободни рани. Със сигурност смъртоносните пробождания са нанесени от дете, „ненавършило възраст за носене на наказателна отговорност“, гласи информацията от полицията и прокуратурата.

Убитият мъж е бил разпознат няколко часа след нападението. Първоначално свидетели чули кавгата и се обадили в полицията. Четиримата малолетни са избягали от местопрестъплението, но били задържани минути по-късно и отведени в предварителен арест. Според съобщение на полицията на този етап от разследването може да се допусне, че четирите момчета „са срещнали жертвата случайно на пристанището“. Свидетели са чули размяна на обиди между едното дете и

бездомния човек. Имало е сборичкване и според показанията 13-годишният е намушкал жертвата. Ножът, за който се предполага, че е оръжието на убийството, е бил намерен от полицейско куче в близост до местопрестъплението. И четиримата малолетни са представляват от адвокати. „На този етап не е вероятно, че те са участвали в нападението“, коментират местните власти за двете момчета на 14 и на 15 години.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.