18-годишният Адриан остава в ареста

0

18-годишният Адриан Антонов остава в ареста. Младежът, който блъсна и уби на място 22-годишния Явор и 24-годишната му приятелка Ани на столичния бул. „Сливница“, е шофирал лекия си автомобил „Форд Ка“ със 101 км/ч и не е направил опит да спре. Това стана ясно в Софийския градски съд, който гледа мярката за неотклонение на младежа.

Прокуратурата поиска Адриан да остане за постоянно в ареста, тъй като има опасност да извърши друго престъпление. Според експертизата скоростта на автомобила в момента на удара е била 101 км/ч, а по данни от видеоклип – около 107 км/ч. Няма данни за задействана спирачна система. Експертизата посочва още, че дори при тази скорост Адриан е имал време да спре

На влизане в съдебната зала ученикът, който бе окован, заяви пред журналистите, че съжалява за стореното и изказва съболезнованията си и на двете семейства, но не коментира какво си спомня от нощта на 8 май, когато 15 минути след полунощ блъсна пресичащата на пешеходна пътека двойка.

Магистатите приеха за разглеждане три характеристики – от класната на Адриан от 122-ро училище „Георги Измирлиев“ в София, по местоживеене и от църква, в която ученикът свири на китара, предаде БНТ.

Адриан Антонов е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице, като деянието е извършено на пешеходна пътека вследствие на движение с несъобразена скорост. Кръвните проби за алкохол и наркотици на 18-годишния шофьор са отрицателни. Предвиденото в закона наказание е от 3 до 15 години „лишаване от свобода“.

Адвокатът на обвиняемия заяви, че в случая не може да се говори за умишлено престъпление. „Става дума за престъпление по непредпазливост“, каза Димитър Марковски. „Вечерта е карал неразумно, но това не може да изключи всички други факти“, допълни защитникът.

По думите му Адриан съдейства напълно на органите на реда, дал е и кръвна проба доброволно. Адвокат Марковски иска домашен арест за момчето, за да може да завърши 12 клас.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.