2 г. и 4 месеца условно за полицая от Пловдив, взел подкуп от 300 лв.

0

Матей Матов заяви пред съда, че с парите купил канцеларски материали за МВР, защото нямало

2 г. и 4 месеца условно с изпитателен срок от 3 г. е присъдата на вече уволнения от МВР пътен полицай Матей Матов, взел подкуп от 300 лв. Той ще трябва да плати и глоба от 1000 лв. и като част от наказанието е лишен от правото да заема ръководна длъжност във вътрешното ведомство за 3 години. 

Матов призна вчера вината си пред Пловдивския окръжен съд и обясни, че не е харчил парите за себе си. „Купих с тях канцеларски материали, защото пишех докладни, че нямаме необходимите консумативи, но нямаше положителна реакция. Има такава порочна практика в МВР“, заяви Матов.

Той взел парите от шофьор без книжка, от чиято кола били свалени номерата. Матов прибрал табелите в кабинета си и му ги върнал, когато получил поискания рушвет.  Обвиненията срещу него бяха общо четири – освен за подкупа, и за прикриване на нарушители, за подбуждане към престъпление и за съставяне на неверни официални документи. След като върнал номерата на водача, той инструктирал колегите си, които ги свалили, да казват, че не помнят случая. Матей Матов обяви, че съжалява за постъпките си, и ако времето се върне назад, не би постъпил по този начин. 

Матей Матов в съда в Пловдив.
Матей Матов в съда в Пловдив. Снимка: Ваня Драганова
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.