20-годишният Цветомир Генов заклан в Англия от ревност

0

20-годишният Цветомир Генов, убит миналото лято в Англия, бил намушкан осем пъти с нож, докато разхожда 1-годишния си син, от ревност.

Това беше разкрито по време на съдебното дело за тежкото престъпление в Солсбъри. Признат за виновен за убийството е 25-годишният Морис Джоунс, който пристигал в Англия от Бермудските острови.

Пред съда стана ясно, че основният мотив за престъплението е ревност.

Генов е разхождал дете, което има от жена, с която  Джоунс в същия момент имал любовни отношения. Убиецът е искал бившата приятелка на българина, с която се запознава в социалните мрежи, да прекъсне всякакви връзки с бащата на детето си. Двамата обаче си поделяли попечителството и това не било възможно.

В деня на убийството Генов и Джоунс си разменили гневни съобщения, тъй като убиецът имал рожден ден и искал приятелката му да бъде с него, а не да гледа детето.

Криминалистите разкриват, че Джоунс е имал интимни отношения с жената едва от месец, въпреки това настоявал тя да не припарва Цветомир и да не комуникира с него под никаква форма.

Българинът е убит с нож, с който часове по-рано самият убиец разрязва тортата за рождения си ден.

Въпреки усилията на службите за спешна помощ Цветомир Генов за съжаление умира на място.

Джоунс избягал от местопрестъплението, като захвърлил ножа и панталона си. Благодарение на ключови свидетели той бързо е арестуван и отведен в ареста.

След като са му повдигнати обвинения в убийство и притежание на нож, Джоунс не се е признал за виновен и по двете обвинения.

По време на съдебния процес Джоунс твърди, че е взел ножа само за собствена защита, а след това го е използвал от страх, като твърди, че е загубил контрол над себе си.

Съдебните заседатели от Кралския съд в Уинчестър отхвърлиха категорично това твърдение. След приключване на заседанието те благодариха на семейството на Цветомир, че през цялото време са намерили сили да се държат толкова възпитано и достойно. Нещо повече – че са успели да изгледат кадри от убийството на сина си и как той издъхва от кръвозагуба, броени минути след като е намушкан пред очите на бебето си.

Очаква се скоро съдът в Уинчестър да се произнесе какъв ще бъде размерът на присъдата на Морис Джоунс.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.