23-годишен застреля 8 човека и се самоуби (СНИМКИ)

0

Поредната стрелба в САЩ взе 8 жертви, а 23-годишният нападател се самоуби при престрелка със служители на Маршалската служба след преследване от щата Илинойс до границата между Мексико и Тексас, съобщи Би Би Си.

23-годишният Ромео Нанс бе заподозрян, че е застрелял осем души в град Джолиет в покрайнините на Чикаго. Телата на седем от жертвите са намерени в две съседни къщи в понеделник. Осмият убит е открит ден по-рано на друго място в града. Откриването на труповете бе последвано от блокада на града в издирване на извършителя, който местната полиция описа като „въоръжен и опасен“.

В официално изявление от полицейския участък в Джолиет обявиха, че около 20.30 часа местно време Ромео Нанс се е самоубил в тексаския град Наталия след престрелка с американски маршали.

По все още неизвестни причини младият мъж е отнел живота на седем души в две къщи на West Acres Road в Джолиет. По думите на заместник-шерифа Дан Джънгълс пет от телата са намерени с огнестрелни рани в едната сграда, а другите две – във втората. Смята се, че жертвите са от едно семейство. Мотивът за масовото убийство не е известен към момента, но следователите смятат, че Ромео Нанс се е познавал с жертвите си.

Снимка: БТА/АР

„Полицай съм от 25 години и вероятно това е най-ужасяващото местопрестъпение, на което съм бил“, добави Джънгълс.

Ромео Нанс се е опитал да стигне до американско-мексиканската граница с червена „Тойота Камри“. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.