48-годишният пиян русенец, който „респектира“ с пистолет, возел в колата жена и четири деца

0

Пияният шофьор, който размаха пистолет на друг автомобил на пътя Поморие – Бургас, е возел в автомобила си жена и четири деца. Това стана ясно от казаното по bTV от главен инспектор Георги Илиев.

Полицията в Бургас задържа водача вчера, след като, шофирал рисково и размахвал пистолет срещу останалите шофьори. Автомобилът, шофиран от 48-годишен мъж от Русе беше спрян на КПП-Айтос. Той обяснил пред полицаите, че шофирайки към Бургас е извадил и размахал газов пистолет, за да респектира другите участници в движението, тъй като „не му правели път и карали много бавно“.

Главен инспектор Илиев днес разказа, че при излизане от Поморие, два автомобила застават зад селскостопанска техника на пътя. При освобождаване на лентата за насрещно движение и двата тръгват да изпреварват заедно, като вероятно се получава засичане.

До Сарафово двете коли се изпреварват няколко пъти, като са си разменяли неприлични жестове и обиди. По-късно водачът на единия автомобил вади пистолет, който насочва и леко размахва като предупреждение.

„Пистолетът е газов, но хората не знаят какъв е. Веднага подават сигнал на 112 и шофьорът е задържан малко преди Айтос. Пробата за алкохол показва 0,6 промила, тази за наркотици е отрицателна“, коментира Илиев.

По думите на инспектора най-малкото дете в колата е било едва на 4 години.

Водачът е задържан и е отведен в районното. Справка показва, че той е криминално проявен и има нарушения на закона за движение по пътищата.

Според инспектор Илиев това не е единичен случай и по морето често се попада на „изнервени шофьори“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.