9-има с белезници след спецакция в Плевенско

0

Девет души са задържани при специализирана полицейска операция, извършена вчера на територията на област Плевен, съобщи старши експерт Мариана Цветкова, говорител на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР), цитирана от БТА.

В акцията за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред са включени сили на всички районни управления, Криминалната, Икономическата, Пътната и Охранителната полиция при областната дирекция и Зоналното жандармерийско управление. Те са подпомогнати от Държавното горско стопанство, Българската агенция по безопасност на храните, Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите, Националната агенция за приходите и Регионалната здравна инспекция.

Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите, притежанието и разпространението на наркотици и контрабандни стоки, контрол на шофьорите за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол, както и спазване на скоростните режими.

В хода на операцията са образувани три досъдебни производства. Проверени са 472-ма души и 315 моторни превозни средства. Извършени са проверки на 17 пункта за черни и цветни метали, седем заложни къщи, седем автоморги, автосервизи и депа, в 15 питейни и увеселителни заведения, в 22 търговски обекта. Регистрирани са осем престъпления, свързани с наркотици, незаконно придобита дървесина, нарушения на Закона за движение по пътищата, уточни Цветкова. За нарушения са съставени 63 акта. Съставени са и 15 акта и констативни протокола от други органи.

Материалите от проверките са докладвани в Районната прокуратура в Плевен.

В края на април при специализирана операция бяха задържани десет души. Акциите на полицията в Плевенско продължават. Те са планирани и се осъществяват с разпореждане на главния секретар на МВР, уточни Цветкова.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.