Антъни Иванов: Ако се разприказвам, ще вляза в затвора, но и други хора ще влязат

0

Ако се разприказвам, ще вляза в затвора, но и други хора ще влязат.

Това заяви днес пред столичния басейн „Диана“ плувният ни ас Антъни Иванов в коментар за свързания с него скандал.

Той бе наказан за 2 г. заради разминаване в местонахождението за внезапни допинг проверки в 3 случая. Юридическият му съветник Георги Градев обжалва решението на дисциплинарната комисия на БОК в Спортния арбитражен съд в Лозана. Делото мина преди десетина дни.

В сряда от БОК обявиха, че наказанието влиза в сила и окончателно. Оказа се обаче, че не е така и Антъни плува на държавното.

Националната антидопингова агенция обори БОК като все още не е вписала окончателно наказание за Иванов, а само тя има право да спира състезателни права.

 „Ако бъда наказан до септември месец 2024 година, октомври месец същата година ще паднат всички рекорди на дисциплините, в които плувам. Те натискат да ме накажат защото устата ми е много голяма, казвам истината в очите на хората и това не им харесва. Ако си отворя устата за каквото трябва, ще вляза в затвора. Но и те ще влязат там“, категоричен бе търновецът.

Той обясни и защо се е стигнало до това да не е открит от допинг ченгета.

Иванов призна, че първия път наистина не е посочил във Варна, но все пак там по-късно през деня дал проба. Въпреки това не е заличено неявяването му сутринта в София.

Втория път според Антъни става дума за проблем с роуминга в Абу Даби. Той бил с американска SIM карта и не могъл да влезе в приложението, което се ползва за даване на локация. Въпреки това след размяна на имейли с Антидопинговия център се стигнало до съгласие, че е имало проблем с приложението. След това обаче от центъра отрекли това пред съда.

„Третия път, когато уж не съм намерен на адреса си, поискахме доказателство, че допинг ченгето ме е потърсило на него. Получихме снимки, на които снегът веднъж е отляво на стълбите, а веднъж – отдясно. За какво говорим?“, чуди се Антъни.

Преди да говори пред медиите Иванов записа второ време в сериите на 100 м бътерфлай с 55,67 сек. По бърз от състезателя на „Черно море“ бе само Йосиф Миладинов („Спринт“) с 54,34 сек. Финалът е довечера.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.