Арестуваха прокурора от Перник Бисер Михайлов, бащата на побойника Васил

0

Прокурорът от Перник Бисер Михайлов е задържан от МВР за побой на съпругата си, съобщи Нова тв. От държавното обвинение потвърдиха пред „Сега“ за ареста. Жената е в болница. Предстои прокуратурата на нареди задържането му за 72 часа, а след това да поиска и съдът да разреши постоянното му задържане. За да се случи това обаче Михайлов трябва да има повдигнато обвинение, а към момента не е ясно дали обвинителят вече е обвиняем.

Михайлов беше зам.-окръжен прокурор на Перник, но в момента е редови прокурор. Очаква се и.ф. главният прокурор Борислав Сарафов да поиска временното му отстраняване от длъжност.

Той е баща на Васил Михайлов, който има няколко дело за побой и закани. През август младежът беше осъден на пробация за срок от 1 г. и 6 м. и 100 часа безвъзмезден труд. Съдът в Бургас постанови присъдата след споразумение между прокуратурата и защитата на Михайлов.

Бисер Михайлов беше арестуван и през 2010 г. за изнудване и лихварство. Вината му обаче не беше доказана и до днес той е прокурор, като до скандала със сина му беше и зам.-окръжен прокурор, но после подаде оставка от ръководната длъжност.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.