Бащата на прегазеното 15-годишно момиче в Сопот: 15 минути е стояла под колата

0

15-годишното момиче, блъснато от 18-годишна шофьорка в Сопот, е в стабилно състояние, съобщиха от болница „Свети Георги“ в Пловдив. През следващата дни й предстои операция на таза. Заради травмите ѝ, момичето е под постоянно лекарско наблюдение.

В Карлово и Сопот започна кампания по кръводаряване, в която са се отзовали работници и служители от ВМЗ и военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада. Родителите на пострадалото момиче са потресени от случилото се.

Пред БНТ бащата на момичето каза, че от болницата подават много оскъдна информация за състоянието на дъщеря им. И призова всички компетентни органи в държавата да направят необходимото, за да се спрат подобни инциденти.

„Аз знам, че си изпратих детето кукла и я намерих като смачкано коте. 15 минути е стояла под колата, докато се намери крик, за да се вдигне. Не разполагаме с абсолютно никаква информация за състоянието ѝ. Това, което знаем е, че предстои операция на бял дроб, има две счупени ребра и натрошен таз. Трябва да се спре това безумие. Сега искат на 17 г. да им дават книжки“, сподели бащата.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.