БЕЗОЧИЕ: Мая Манолова няма 186 лева за ток

0

Нередовен платец на ЕРП-то „Електрохолд“, което обслужва столицата, е Мая Манолова. За пореден път бившата омбудсманка не е погасила задълженията си и е заплашена от изключване на електрозахранването на апартамента си в близост до Южния парк в София.

Този път лидерката на „Изправи се, БГ“ е изостанала в плащането на цели две фактури. Сметката ѝ възлиза на 186 лева и една стотинка и е трябвало да бъде погасена до 30 май. Крайният срок обаче отново е изтекъл, преди Мая да плати. Съседи на Манолова разкриват, че редовно в пощенските кутии на кооперацията виждали уведомителни писма до бившата омбудсманка, изпратени от ЕРП-то. „Нима няма 180 лева да си плати тока?“, чудят се те. Някои от тях допускат, че заради натовареното си ежедневие русата фурия просто забравяла сроковете за плащане на битовите сметки. Други пък недоумяват как в XXI век, когато можем да плащаме всичко през телефона си само за няколко секунди, без да се редим по опашки с часове, е възможно публична личност да допуска да бъде системен нередовен платец.

През февруари тази година Мая пак била пред спиране на тока в апартамента си, защото имала дължими 324 лева. През миналата есен пък щели да ѝ „дръпнат шалтера“, защото не намерила време да погаси задължение от 36,80 лв. Възможно е скоро името ѝ да попадне в „черен списък“ на нелоялни клиенти, ако продължавала в същия дух.

Всъщност Манолова не ползва съвсем редовно апартамента си в София, защото със съпруга ѝ Ангел Найденов обитават къща в близкото до Перник тузарско село Рударци. Жилището в столицата е изцяло на нейно име и Мая го купила, за да може да има къде да остава, ако закъснее прекалено много или пък има ранен ангажимент в София. През деня понякога се прибирала там, за да се освежи или да си почине за кратко, но с Ангел продължавали да си живеят на чист въздух сред природата и с уникална гледка към склоновете на Витоша.

Те се сдобиха с къщата с просторен двор преди десетина години, а сделката бе повече от апетитна. Бившият военен министър и половинката му дадоха за имота едва 135 хиляди лева, а днешната му цена е три пъти по-висока, смятат брокери. Вилата им се намира почти в гората, а локацията била повече от перфектна. Наскоро обаче в близост до оградата им се появило сметище, от което се носела непоносима смрад. Проблемът толкова се задълбочил, че Мая дори поискала среща с кмета на Перник, за да се намери решение на ситуацията

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.