Безумие: 6-годишно дете кара рейс в Пловдив

0

Дете бе заснето да управлява автобус на градския транспорт на Пловдив, предаде NOVA. На кадрите се вижда как момче е седнало в скута на шофьора и кара рейса. Авторът на клипа твърди, че това се е случило по линия 10. Опасната ситуация се разиграва на оживен булевард в квартал „Тракия“ – на метри от училище „Черноризец Храбър“ и в близост до спирка.

„Качвайки се в автобуса видях, че невръстно дете го управлява и шофьорът му разрешава да държи волана. Това продължи около 10 минути до следващата спирка, където детето слезе с жена, която беше с него. Водачът след това не е спирал на други спирки и е шофирал бързо и опасно“, разказа в ефира на „Здравей, България“ Иван, който става свидетел на случилото се.

По думите му в автобуса е имало и други пътници, но никой не реагирал на случващото се. „Детето беше на видима възраст около 5-6 години“, посочва Иван. Той добави, че е имал спор с водача, тъй като не е спрял на спирката, на която е искал да слезе и е затиснал ръката му с вратата.

„След като се запознахме с видеото, стана ясно, че видимо има нарушения на правилата за движение. Започнали сме проверка, за да установим всички факти по случая. Ще съдействаме на правоохранителните органи за нарушаването на правилата на движение. По отношение на неспирането на спирка и за неспазването на маршрут, са предвидени санкции за всяко нарушение от 1000 лева“, заяви Георги Стоилов | директор на „Организация и контрол на транспорта „- Пловдив.

От фирмата превозвач заявиха, че ще извърши проверка. ако се окаже, че това е техен водач – той ще бъде уволнен незабавно въпреки кризата за шофьори. Те определиха случилото се като „недопустимо“.

Само през последните два дни петима пътници са пострадали при инциденти в автобуси от градския транспорт на Пловдив. Родители пък се оплакват, че шофьорите на рейсове не спират на спирките, където чакат децата им. Само вчера е имало такъв случай с трима ученици.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.