Бившата пиарка на ПП: Големият гаф на партията бе включването на Лена Бориславова

0

Само това „изяде“ 5-10% от подкрепата за партията, казва Диана Дамянова, бивш пиар на ПП в интервю за „24 часа“

– Имате ли обяснение за резултата на ПП?

– Кампанията бе безлична. Тази, която аз проведох, бе на крилете на морала и на бъдещето на България. В началото ми хареса “Има как”. Мислех си, че ще заложат на емоционалния подход, но миг след това се започна: има как децата да ядат домати и други подобни. Така дори минималната емоция бе унищожена.

– А и не бе изтъкнато елегантно направеното?

– През последната седмица кампанията бе доунищожена от думите на Кирил Петков, които чух в някакво интервю – тезата бе, че няма спасители и трябва сами да се спасим. Точно обратното на онова, което каза, когато се появи в политиката – че има енергия и воля. Сега се оказва, че не е така, и стана боза, свързана с много гафове като Априловската гимназия и др.

– Как се отрази включването на Лена Бориславова?

– Това бе големият гаф. Според мен това изяде между 5 и 10% от подкрепата за партията. Изключително агресивна кампания, без тя да отговори на въпроса какво прави на парапета, което е изключително отблъскващо. Аз още докато бях там, казах, че не съм им майка, но пускането й в публичен оборот носи щета. Имаше още един проблем, най-вероятно са имали твърде малко пари и те са дошли в последния момент, когато стана пренасищане в ефира. По-късно стана ясно, че ПП имат 2 пъти повече бордове от всички останали, което е досадно.

Веднъж включих телевизора и видях две тв реклами на ПП една след друга, това не си го позволява никой. Рекламата трябва да е красива, съвършена и да свърши точно когато е най-интересно. Вместо това видяхме Лена Бориславова на влакова композиция, реклама, която от пиар гледна точка е абсурдна. Това заедно с преиграната кампания и билборда 5 мъже и една жена – обединени има как…

В крайна сметка постигнаха този ефект. Но все пак резултатът им е изключително висок за начина, по който проведоха кампанията, не виня колегите, защото тези, които направиха слогана “Има как”, създадоха емоционална идея. За съжаление, тя се сведе до доматите.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.