Болна адвокатка отлага старта на дело за двойно убийство в Бургас

0

Болна адвокатка най-вероятно ще отложи старта на делото срещу подсъдимия за две убийства Станимир Рагевски в Бургас днес, научи „24 часа“. Разпоредителното заседание е насрочено за 10 часа в окръжния съд. 

Ваня Радиева.
Снимка: Елена Фотева
Ваня Радиева. Снимка: Елена Фотева

„И аз и дъщеря ми сме болни в момента. Няма как да се явя в съда“,  обясни пред наш репортер адвокат Ваня Радиева, която представляваше Рагевски в досъдебното производство. Най-вероятно тя ще поеме защитата на бившия предприемач и по време на съдебния процес. Радиева обаче сподели, че ще й трябва време да се запознае с делото. Все още не е ясно дали в процеса ще влезе и втори адвокат. Имало вероятност Рагевски да ангажира един от популярните столични адвокати, които се явяват по наказателни дела, коментират запознати.

Делото влиза в съда след разкриването на две безпрецедентни убийства, при които след като са застреляни, брокерката Теодора Бахлова и Юмер Мехмед от разбитата банда на Митьо Очите, са разчленени и укрити на различни места в града.

46-годишната Бахлова е убита на 29 октомври 2020 г., а 25-годишният Юмер  – на 4 август 2021 г.  Нарязаното тяло на младия мъж бе открито в торби  между тръстиките край бургаския квартал Долно Езерово. Бахлова обаче се издирваше близо година.

В средата на август м.г. криминалисти откриха части от нея – торс и крайник, заровени в Бургаските гробища. Месец по-късно в централната канализация на града, чрез специална техника бяха открити части от черепа на жената, зъб и проектил. ДНК експертиза потвърди, че останките са на Теодора, а проектилът е от пистолет „Макаров“, с който е била застреляна тя, а впоследствие и Юмер.

Разкрито бе, че главата на брокерката и част от тялото й са престояли 3 месеца в бидон с киселина, след което останките са били изхвърлени в канализацията.

Финансови мотиви стоят и зад двете убийства, категорични са разследващи. Подсъдимият Рагевски и жертвата Бахлова са бивши бизнеспартньори. По данни на близки до убитата жена, тя е имала претенции към Рагевски за три морски имота в Лозенец, които той навремето построил с нейна финансова помощ.

Убитият Юмер пък  е бил момче за различни поръчки на Рагевски. Има данни, че той е участвал в укриването на останките на Бахлова, след което е изнудвал Рагевски за пари. Другият помагач на Рагевски – Диан Дичев – Готвача, бе осъден на 4 г. и 6 м. затвор за лично укривателство. Той помогнал на подсъдимия да е отърве от телата на Бахлова и Юмер.

Очаква се в процеса като граждански ищци и частни обвинители да бъдат конституирани майката и дъщерята на Теодора Бахлова и майката и приятелката на Юмер Мехмед. Всяка една от тях ще иска шестцифрени суми кръвнина от Рагевски. Според запознати обаче веднага след арестуването му през август м.г. той е прехвърлил имотите си на други лица. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.