Борислав Сарафов редовно киснел в „Осемте джуджета”

0

Директорът на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) Явор Серафимов заяви в интервю за „Нова телевизия“, че по случая с Петьо Петров – Еврото и групата му за влияние в съдебната система е проведено сериозно разследване и на прокуратурата са предадени 100 листа справка с дейността му.

Той обясни, че в материалите по преписката е записано, че и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов е посещавал често клуба „Осемте джуджета“, който е бил използван от Пепи Еврото като офис за срещите му, като двамата дори са снимани заедно там.

Серафимов обясни, че сигналът срещу Петьо Петров е изпратен до ГДБОП от Антикорупционния фонд през ноември 2021 г. Той е бил свързан с обвързаности на бивши и настоящи служители на МВР с охранителната фирма, която беше част от разследването за отнетия бизнес на Илия Златанов.

След като почва разследването, от ГДБОП установяват, че се касае за многопластова престъпна дейност, като едно от направленията ѝ е търговия с влияние. Серафимов уточни, че в преписката присъстват имената на 3-4-5 души от съдебната система, за които е установено, че са в много добри отношения с Пепи Еврото. Те били служители на различни нива, като е имало хора от Софийска районна и Софийска градска прокуратура са, както и от специализираната прокуратура, която по-късно беше закрита.

„В материалите по преписката е записано, че и.ф. главен прокурор е посещавал редовно клуба „Осемте джуджета“. В хода на проверката Петьо Петров е призован като свидетел и е дал сведения. В тях твърди, че благодарение на неговите юридически способности хората го търсели за помощ. Проверката е изпратена във Върховна касационна прокуратура (ВКП).

Към момента нямаме информация какво е последвало. В нея е има голям обем материали за търговия с влияние и измами. Никой от прокуратурата не ни е уведомил за движението на преписката. Може някой прокурор да е забравил да ни уведоми, да го наречем така. Мисля, че в преписката имаше записани и имената на прокурори от ВКП“, каза още Серафимов.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.