Дали? Убиецът на Милен Цветков се тръшна от Covid

0

Подсъдимият за убийството на Милен Цветков – Кристиан Николов, е пипнал коронавирус, но пък за сметка на това желае да бъде на делото във ВКС.

Кристиан е подсъдим за смъртта на Милен Цветков. Той подал документ, че е болен, в 17 часа вчера.

Прокуратурата изрази съмнение в болестта му.

Делото за катастрофата, при която бе убит журналистът Милен Цветков, беше отложено. Съдията се пошегува, че се надява, че Кристиан не е пипнал вируса, защото са го пуснали да гласува. Той е под домашен арест, затова напуска жилището си само с разрешение на съда.

Преди три години на 19 април, точно на Великден, управляван от Кристиан джип размаза спрялата на червен светофар кола на Милен Цветков. Журналистът почина от нараняванията още на кръстовището до столичния мол „Парадайз“. Експертизите доказаха, че Кристиан дори не е опитал да спре на червения светофар. Имаше и данни за употреба на наркотици.

Заради всички тези обстоятелства адвокатът Менко Менков, който защитава семейството на Цветков, претендира, че Кристиан е извършил умишлено убийство и трябва да лежи в затвора 20 години. До момента обаче присъдата на Николов е за 9 години, като съдът не уважи искането да бъде осъден за умишлено убийство.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.