Данчо Релето от „Наглите“ пуснат от ареста срещу 3 бона гаранция

0

С решение на съда от миналата нощ Даниел Димитров-Релето, познат като член на групата за отвличания „Наглите“, излиза от ареста срещу парична гаранция от 3000 хиляди лева. Това съобщиха от районния съд в София пред БТА.

Мъжът бе задържан при акция на полицията срещу кражби на автомобили в петък рано сутринта.

Освен Димитров, по време на акцията бе задържан и Петър Берберов. Той остава за постоянно в ареста, реши съдът, след като намери повече доказателства за престъплението, в което мъжът е обвинен.

Пред съда не са били представени експертизи на пръстови отпечатъци, тъй като все още не са били изготвени.

Двамата могат да обжалват решението на съда, а прокуратурата също може да протестира.

Димитров и Берберов са обвинени, че в гаражна клетка на паркинг в ж.к. „Надежда“ са укрили две крадени коли, едната – обявена за издирване.

Даниел Димитров, като част от групата за отвличания „Наглите“, бе осъден на 18 години затвор. През 2002 година той бе освободен предсрочно.

През януари 2022 Софийският градски съд отново пусна предсрочно Данчо Релето, защото се бил поправил. Той излежаваше 18-годишна присъда за серия от отвличания, от която му оставаха около 24 месеца, тъй като в затвора е полагал труд.

Според доклада на затворническата администрация тогава, той имал „съвестно и добро поведение“. Затова и последните месеци преди да бъде пуснат на свобода, Релето бил преместен от Софийския затвор в общежитието в Казичене.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.