Дъщерята на Тодор Колев проговори за скандал със Стефчо Автографа

0

„Не съм отказвала никога автограф на Стефчо и не съм насъсквала никой да ги гони от театъра.“ Това каза за „България Днес“ актрисата Албена Колева. Така щерката на Тодор Колев коментира публикация в пловдивско онлайн издание, че е „насъскала гардовете“ на театъра в Града на тепетата да изведат „ловец №1 на автографи у нас“ от сградата заедно с неговия приятел Тошко. Според публикация в профила на брата на Стефчо Автографа – Христо Атанасов, охраната на театъра е изблъскала навън Стефчо и неговия спътник. Автографа и Тошко са се търкаляли по стълбите, като Стефчо по думите на брат му е получил рани по тялото и болки в главата. От ОД на МВР – Пловдив, междувременно отговориха, че няма постъпили сигнали за побой над Стефчо Автографа и приятеля му във Второ и Четвърто РПУ на града.

Албена Колева играе полугола в моноспектакъла
Албена Колева играе полугола в моноспектакъла

Инцидентът се е случил непосредствено преди началото на моноспектакъла на Албена Колева „Марин, Данчо и майка им“, научи вестникът.

„В моноспектакъла, който играя в Пловдив, действието се развива на плажа. Аз съм по бански, на сцената обличам една хавлия. Подготвяйки се за спектакъла, Стефчо, на когото съм давала автографи поне 200 пъти, влезе заедно с един човек, когото не познавам, но напоследък ги виждам, че събират автографи и двамата, като съм давала автографи и на спътника на Стефчо. Влязоха вътре през един заден вход, който по принцип се заключва и се отваря обикновено вечер, когато си тръгвам след моноспектакъла, за да не минавам през цялото фоайе. Не ми е работа кой отключва, кой заключва тази врата, но те влязоха и искаха да се подпиша на някакъв вестник. Но аз не съм го чела, сигурно е местно издание, и изобщо не знам какво пише за мен. В края на краищата, преди да се подпишеш под някаква статия, трябва да си я чел“, разказва своята версия за случката актрисата.

Наследницата на великия комедиант изтъква още, че се е почувствала „много тъпо“, защото е била по бански, макар и наметната с хавлия. „Беше момент, в който се подготвям“, описва конфузната сценка Колева.

„Разберете ме правилно, винаги съм ценяла публиката си, но този момент беше малко неудобен. Аз не можех да реагирам, но там имаше колеги, които се възмутиха и започнаха да ги карат да напуснат сградата с думите, че това е лично пространство, гримьорни, в които не се влиза“, допълва актрисата.

По думите й колегите й от Пловдивския театър изпратили Стефчо и Тошко навън. „Не е имало някакви скандали и разправии. Сигурно обаче са повишили тон вече по стълбите, но аз влязох в гримьорната, за да не ме гледат. Има снимки, каза ми директорката на театъра, че няма насилие срещу двамата. Само са помолени, вярно е, малко по-настойчиво да напуснат“, казва още Албена Колева.

Тя е категорична, че не е имало никакво физическо насилие над „БГ ловец №1 на автографи“ и неговия приятел. Въпреки че е била в гримьорната и не е пряк очевидец как гардовете извеждат двамата от театъра, тя смята, че ако охраната е действала грубо, „най-малкото щях да чуя ох и ах, недей или нещо такова. Все щеше да има някаква реакция“.

Тези дни се разбра също, че пловдивчани събират подписка в защита на Стефчо Автографа. Директорката на театъра в Града на тепетата Сюзанна Арутюнян-Василевска направи официално изявление, че се е случвало „Стефчо да минава границите на позволеното“. Преди година той дори нахлул по време на демонтаж на декорите в абсолютно забранена за външни лица зона, а това застрашавало здравето му.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.