Демерджиев: Има сигнали за подготовка за манипулиране на изборните резултати

0

Вече има данни от предходните избори, в осъдителните актове става ясно кой е купувал гласове, отбеляза министърът

В Министерството на вътрешните работи (МВР) има сигнали за подготовка за извършване на незаконни действия за манипулиране на изборните резултати, образувани са и първите производства. Това каза пред журналисти служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който беше официален гост на честванията по случай националния празник на Република България, състояли се пред Паметника на Свободата. 

Той посочи, че по производствата текат съответните действия и не може да коментира подробности. От думите му стана известно, че става въпрос за конкретна партия, която има осъдителна присъда и споразумение. 

„Вече има данни от предходните избори, в осъдителните актове става ясно кой е купувал гласове“, отбеляза Демерджиев. 

Той изрази мнение, че с връщането на хартиената хартиената бюлетина активността на тези, които искат да манипулират изборните резултати, се повишава. „Аз съм предупредил нашите структури, нашата активност също ще бъде значително по-висока, вниманието ни ще бъде по-голямо, опитът, който натрупахме, е значителен. Вярвам, че имаме сили, имаме воля категорично да противодействаме“, увери министър Демерджиев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.