Деси Радева иска да учи в „Харвард“  

0

Съпругата на президента Румен Радев – Десислава Радева, проявява явен интерес към образованието в „Харвард Бизнес Скул“, става ясно от профила ѝ в социалната мрежа фейсбук. Отскоро първата дама е последвала официалните медийни канали на елитното школо, принадлежащо към най-престижния в света Харвардски университет, за да се информира своевременно за всички техни курсове за обучение.

Именно в същото училище по бизнес е завършил двугодишен курс за придобиване на магистърска степен по „Бизнес администрация“ и самият Кирил Петков в периода 2005-2007 г. Там е специализирала и дясната му ръка Лена Бориславова, както и бившата министърка на туризма Николина Ангелкова. Последната дори се запознава със съпруга си Христо по време на обучението си във филиала на „Харвард“.

Докато допреди пандемията образователните курсове за придобиване на диплома от „Хаврад Бизнес Скул“ са били присъствени, в последните две години има все повече опции за дистанционно онлайн обучение за студенти от цял свят. В случай че Десислава Радева реши да се запише на такъв, няма да е необходимо да пътува дори нито веднъж до Щатите, тъй като цялата документация се попълва изцяло по интернет. Лекциите, изпитите, проектите и дискусиите също се водят онлайн. Повечето курсове за обучение започват от 3000 долара, а има някои, които достигат и до 50 хиляди долара, видно е от справка с ценоразписа.

Студентските пориви на Десислава Радева не са останали в младостта ѝ, стана ясно през последните години. Припомняме, че на 51-годишна възраст през 2020-а президентшата взе диплома за завършена магистърска степен в специалност „Политически патологии на глобалния свят“. Първата дама беше сред отличниците на випуска към Философския факултет на Софийския университет. Там тя изкара 2 семестъра в дистанционно обучение изцяло на английски език, а в магистърската си диплома инвестира 2800 лева, или по 1400 лева на семестър. Куриозното е, че първата дама се дипломира в СУ в една и съща година със своя син Страхил от първия ѝ брак с бесепаря Георги Свиленски.

Той завърши „Бизнес администрация“ в университета „Маунт Мърси“ в щата Айова, след което се прибра у нас. Към днешна дата гради кариера в голяма компания в София.
Десислава Радева има още бакалавърска степен по „Финансиране и банкиране“, а дипломата ѝ е от УНСС, където тя завършва през 2000 г., вече като млада майка. Преди това има един неуспешен опит в Лесотехническия университет, където била приета, но се отказала в средата на обучението си, защото не ѝ се понравило.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.