Директорът на СДВР: Няма основание за проверка за връзки между бившия шеф на ГДБОП и Нотариуса

0

Директорът на СДВР главен комисар Любомир Николов заяви, че няма основание за назначаване на проверка, която да изясни евентуални връзки между бившия директор на ГДБОП Любомир Янев и застреляния Мартин Божанов-Нотариуса. Той се аргументира с това, че осъщественият контакт между Янев и убития в края на януари Божанов е имал изцяло служебен характер.

„Любомир Янев е заместник-началник на отдел „Криминална полиция“ в Столична дирекция. Както знаете, той беше възстановен от съда след кратко прекъсване на кариерата си в МВР. Няма назначена проверка. Не виждам и основание за това, тъй като за това, което визирате най-вероятно и станало известно в медиите – контакта му с простреляния Божанов, неговия контакт към настоящия момент с документите, с които разполагам аз, е напълно служебен и не предполага абсолютно никакво назначаване на проверка“, каза Николов.

Вчера от пресцентъра на МВР съобщиха, че Любомир Янев е информирал ръководството на столичната полиция, че в миналото е осъществявал контакт с Мартин Божанов във връзка с подавани негови жалби. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.