ДНК и джиесемите издали бандата на Турчина, ограбили 5 000 000 лева при инкасо удар

0

Маршрутът, ДНК и клетки от мобилните им телефони сиздали бандата на Турчина за грабежа на 5 милиона лева от инкасо през декември миналата година. За случая освен Иван Ценков, както е името на Турчина, са обвинени Михаил Павлов и Коли Колев – Коко.

По време на задържането на групата са открити дрехи, напомнящи използваните при грабежа. Има и свидетелски показания, които уличават групата. Открити са и суми от порядъка на по 30 хиляди лева.

Ударът бе извършен малко преди Коледа миналата година. Тогава, с крадена няколко месеца по-рано кола, бандитите запречиха пътя на инкасо точно преди да влезе, за да зареди банкоматите в столичен мол. Срязаха гумите на колата, удариха един от гардовете и ги заплашиха с автомати. Задигнаха 5 милиона и 300 хиляди лева.

От тримата задържан е единствено Коко. Мишо Коня е в затвора с присъда за грабеж на иранец. Иван Турчина, който е в изпитателен срок на условната си присъда за същото престъпление, се издирва по друго разследване за кражба в Смолян. Смята се, че е в Гърция.

Коко има присъда за точене на банкови карти. Арестуван е през май 2016 година заедно с друг българин – Димитър Христов във Виетнам. Двамата са обвинени, че са участвали в източване на банкови карти и са осъдени на пет години затвор.

Това е втори случай, при който Коня е хванат след ДНК. При грабежа на иранеца негов генетичен материал бе останал по маската, използвана при нападението.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.