ДПС избира Пеевски и Чакъров за съпредседатели „анблок“

0

Националната конференция на ДПС ще гласува анблок Делян Пеевски и Джевдет Чакъров за съпредседатели на ДПС.

Тази препоръка даде и почетният председател на Движението д-р Ахмед Доган в посланието си до делегатите на форума. Така „ще се демонстрира единството на партията на лидерско ниво“, е мотивът на Доган.

Ето какво каза Доган по тази тема, с което реши по категоричен начин лидерския въпрос в ДПС.

„Уважаеми съмишленици, съпредседателството по дефиниция е контрапункт на едноличните решения, затова означава дебат в колективните органи на всяка организация и взимане на общи решения. Когато това не е възможно поради наложителна оперативност за едно или друго действие или позиция, двамата председатели решават на тяхна отговорност какво да предприемат.

Съпредседателството се налага като политическа форма на лидерство в различни европейски страни, включително и в България. Тази формула включва както еднопартийни, така и коалиционни формати.

В конкретния случай, идеята за двама председатели на ДПС има три основни причини:

– първо –  борбата за спазване и защита на нашите права и свободи, благодарение на което ние сме това, което сме в България и в европейското политическо пространство, е неизменен стратегически приоритет на ДПС;

– второ –  последните години ДПС разширява електоралния си периметър, което предполага и обновяване на нейния политически образ, с адекватно електорално представителство;

– трето –  ДПС  има нужда да съживи и активира модела си на работа с реалните хора и местните партийни структури, както и в решаването на нововъзникващите проблеми на хората от местната власт.

Ако този постоянен ангажимент към нашите избиратели не се превърне в приоритет за ДПС, перспективата да се превърнем в бутикова платена партия е сигурна!, предупреди почетният лидер на Движението.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.