Екслейтенант на Очите яко загази

0

Бивш лейтенант на несебърския ъндърграунд бос Митьо Очите загази, щракват го за разпространение на дрога.

Соченият за един от някогашните лейтенанти и най-приближени на Димитър Желязков – Новак Купенов, е спипан с куп дрога в апартамента му. 46-годишният известен кримигерой е наблюдаван от служители на Второ районно управление в Бургас от известно време. Това потвърди за „България Днес“ говорителят на МВР – Бургас, Цветелина Рандева.

Гласът на бургаските ченгета допълни, че „полицията никога не е сваляла очи от Новак и нещата за него не са никак розови, на фона на старите му престъпления“.

Органите на реда следят изкъсо Новак и след месеци наблюдение настъпва денят, в който го заковат. На 29 този месец униформените от Второ районно управление в Бургас извършват спецакция по залавянето на известния ъндърграунд герой. Вече събрали достатъчно доказателства, нахлуват в дома на екслейтенанта на Очите, в блок 50 на кв. „Славейков“. Разбиват вратата, повалят Новак на земята и му шракват белезниците. След като укротяват опасния бандит, започва огледът на жилището му. Бургаските ченгета намират най-различна дрога. Откриват метамфетамин и амфетамин, както и няколко свивки марихуана. Открити са и множество пакети и вещи с неясен произход, чието съдържание тепърва ще се установява.

След обиска криминално проявеният и осъждан тип е изведен зрелищно с белезници от жилището му.

Новак стана известен, когато през 2008 г. снима и разпространи скандални порноклипчета от затвора в Бургас. В тях имаше секс между мъже затворници, дрогиране с хероин, разговори между съкилийници за мизерията зад решетките. В един от клиповете дори бе забъркано и името на ексшефа на затвора Деян Костов.

Година преди Новак да разпространи скандалните кадри, екслейтенантът на Митьо Очите е арестуван заедно с още петнадесет ъндурграунд фигури от организираната престъпна група на Димитър Желязков за разпространение на дрога. След около година Новак успява да сключи споразумение с прокуратурата и се измъква само с 3 години и 4 месеца решетки. Именно тогава той пуска циничните клипове.

В началото на 2010 г. кримигероят е освободен предсрочно от зандана в Бургас.

Престоят зад решетките явно не му повлиява възпитателно и днес отново има вероятност да се върне в затвора. А през 2017 г. страстта към дрогата му изигра лоша шега за пореден път.

Ченгетата го хващат да шофира мерцедеса си след ударна комбинация от метамфетамин и амфетамин. За това престъпление той получи 6-месечна ефективна присъда, въпреки че отново сключи споразумение с държавното обвинение и почти не помириса килията.

Историята на Новак започва доста отдавна. Името му се появява за първи път през 2001 г., когато Митьо Очите влиза в открит двубой за преразпределение на наркотеритории с не по-малко известния наркобос от столицата Евгени Стефанов-Женята. През май 2001 г. Очите и най-верните му ортаци от несебърско-поморийската групировка – Йордан Дросев – Черния и Стоян Пенев – Гипса, отвличат 23-годишния Даниел Митинов и 21-годишния Петър Мандров, доверени на Женята. Отвлечените пласират дрогата на столичния бос в района на Созопол и даже примамват няколко от дилърите на Очите да бачкат за тях. Ответният удар не закъснява и хората на Женята осъмват пребити и изнасилени. Отговорен за бруталните сексуални гаври според ъндърграунд средите е именно Новак Купенов. Според много бандити екслейтенантът на Желязков е излючително брутален и безмилостен.

Говори се, че Новак наел апартамент в кв. „Меден рудник“, където изнасилва дилърите на Женята и заснема гнусотията. Новак е арестуван в средата на март. В част от снимки, открити в апартамента му от полицията, ясно се вижда как Купенов лично изнасилва жертвите си, които са предимно момчета между 18 и 22 години, регистрирани в полицията като дребни пласьори на дрога. В един от случаите Новак, Рачо и Гипса отвличат дилър и започват жестока гавра с него. Всичко това е заснето.

Когато ченгетата в Бурас намират фотосите, започва дело, и Новак и бандата изнасилвачи влизат в кауша за по 4 години. Излизат през 2005 година.

В момента Новак е в ареста и Районната прокуратура ще поиска от съда да го оставят зад решетките, защото пуснат ли го – вероятността да го намерят граничи с нула.

 Фирма

След разгара на престъпната си дейност Новак Купенов основава фирмата „НОВ-ТРАНС“ през 2012 г. Дейността на компанията е изненадващо обширна. Като се почне от покупка на стоки с цел продажба, спедиции и превози, посредничество, складови сделки, лицензни сделки, та стигаме чак до стоков контрол, хотелиерство, реклама сделки с интелектуална собственост, строежи и лизинг. Фирмата и в момента продължава дейността си.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.