Eто ги тайните внуци на Маргарита Михнева (Снимки)

0

Маргарита Михнева е горда баба на две внучета, които никога не е показвала публично. „Ретро“ се сдоби с уникални снимки на наследниците на журналистката, които живеят царски в Швейцария. Малчуганите Леона-Маргарита и Тео са деца на единствената дъщеря на Михнева – Неда, и нейния дългогодишен партньор. Досега щерката на легендата на БНТ не се бе появявала медийно дори с половинката си и ревностно пази личния си живот далеч от светлините на прожекторите. Семейството от дълго време се е установило в Швейцария, където растат и децата им, а зетят на Михнева е богаташ.

„Много се радвам за Неда и мъжа ѝ. Хубаво е, че дъщеря ми избра да живее в подредена държава, където нещата са регламентирани. В България щеше да ѝ е доста трудно. Изненадаха ме с второто внуче – не очаквах да се появи толкова бързо, но всичко е Божа работа. Разликата с Леона-Маргарита – внучката ми, е годинка и два месеца, но ще се справим. Тъкмо двете деца наведнъж ще бъдат отгледани. Няма думи, с които да опиша щастието си. Наскоро ме срещна бившият министър на културата Георги Йорданов. Похвалих се и той каза, че вече трети път съм безсмъртна – веднъж с раждането на Неда, а сега и с двете внучета. Не бих казала, че Леона-Маргарита прилича на мен и носи името ми. Прилича на себе си, взела е по малко от двамата родители. Тео е кръстен на себе си. Да са ни здрави“, казва гордата баба Маргарита.

В последните години Михнева е разкъсана между живота в България и Швейцария, но не може да вземе категорично решение да емигрира окончателно. Дъщеря ѝ от дълго време ѝ повтаряла, че трябва да остави напрежението и проблемите в родината и да се пренесе при нея. Неда, която в момента е все още в майчинство, е преподавател в едно от най-елитните швейцарски школа „Льо Розе“, което се намира до Женевското езеро. Къщата, в която живее, е голяма, плаща се от работодателя ѝ, а и има достатъчно място за цялото семейство, но майка ѝ предпочитала да ходи само на гости и не искала да тежи на семейния им бюджет. В последно време журналистката бе застигната от серия неприятни събития. Преди няколко месеца тя шокира с разкритие, че 20 години след като пребори онкологично заболяване на гърдата, отново е била споходена от коварната болест. Михнева сподели, че преди две години при рутинен преглед лекарите установили, че страда от рак на костите и трябва да се подложи на спешна интервенция. Тв легендата изпаднала в шок, но предприела веднага мерки и се съгласила да бъде оперирана у нас.

„Ужасяваща диагноза е това, на никого не пожелавам да я чуе. Нищо не ме болеше, отидох просто на рутинен преглед, направих си изследвания и хоп – отново се оказах онкоболна. От рака на гърдата съм имала разсейки в костите. Изрязаха ми три ребра – седмо, осмо и девето. Такава операция за пръв път се правеше в България. Възстановявам се още. Промених си напълно начина на живот“, казва тв легендата, която два пъти побеждава рака.

Преди няколко месеца 71-годишната Михнева отново се забърка в медиен скандал, след като стана ясно, че води тежки междусъседски войни. Въпреки напрежението в елитната кооперация на столичната улица „Оборище“, където живее, и непрекъснатите разпри с комшии, Маргарита не искала да продава апартамента си и продължава да ходи в Швейцария само на гости.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.