Ето я майката, изхвърлила 8-годишния си син от колата – съдът я пусна

0

49-годишната жена, изхвърлила 8-годишния си син от кола край Царево, е освободена. Мярката „задържане под стража“ на Районния съд в Царево днес бе заменена с „подписка“ от Бургаския окръжен съд, като определението е окончателно.

Делото бе гледано по жалба на обвиняемата Ваня Я., привлечена като обвиняема за три престъпления. Първото е за това, че на 29.07.2023 г., около 18:10 ч., по „Царевски път“, землището на гр. Царево, в резултат на дърпане и изхвърляне от автомобил, причинила лека телесна повреда на малолетния Б. Г., като деянието е извършено при условията на домашно насилие.

Второто обвинение срещу Ваня Я. е за това, че за неустановен период от време, от началото на 2023 г. до настоящия момент, в  Царево, оставила без надзор и достатъчно грижи двете си деца – Б. Г. и А. Г. и с това създала опасност за тяхното физическо, душевно и морално развитие.

Майката ще отговаря и за това, че тормозила и обиждала своите деца.

Престъпленията, за които Ваня Я. е привлечена като обвиняема не са „тежки“ по смисъла на закона, като за едното от тях дори е предвидено алтернативно наказание „Пробация“, аргументира се съдът.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.