Ето я митичната вдовица на Васил Илиев (Уникални снимки)

0

Вдовицата на покойния бос на ВИС Васил Илиев – Мариета, излезе на светло след близо 30 години живот в изгнание. Единствената законна съпруга на ъндърграунд величието и майка на дъщеря му Ивона винаги е страняла от медийното внимание. Само „Ретро“ успя да се сдобие с нейни лични актуални снимки.

Към днешна дата вдовицата на легендарния силов бос е на 56 години и живее между София и Кюстендил. Запознати издават, че се занимавала с частен бизнес. В социалните мрежи тя често споделя снимки от пътешествията си по света в дамска компания. Въпреки че мъжът ѝ е покойник от 28 години, Мариета все още пази фамилията му и не е сключвала друг брак след убийството му през далечната 1995 г.

Съпругата на Васил Илиев е бивша професионална атлетка и навремето го впечатлила с невероятната си осанка и красота. Женят се почти веднага след запознанството им, докато бъдещият мафиот бил все още в казармата. След скромната им сватба само в присъствието на роднини се ражда и единствената дъщеря на Илиев – Ивона, която е наследница на част от империята му и продължава да се занимава с бизнес за милиони.

Отношенията между Васил и Мариета се обтягат след появата на красавицата Елмира малко преди босът на ВИС да срещне смъртта. Тя става причината той да накара официалната си съпруга и дъщеря си да напуснат жилището им в „Дружба“ и да ги изпрати в родния си Кюстендил, за да заживее с любовницата. „Ако се абстрахирам от случая с Елмира, мога да кажа, че като съпруг и баща Васко беше идеален. Винаги се е грижел и за мен, и за детето, дори след раздялата ни. Независимо че бяхме разведени, много тежко изживях смъртта на Васко, който е и си остава баща на детето ни…“, споделяла е преди години вдовицата на Илиев Мариета.

Дъщерята на Васил Илиев със Софи Маринова 

Малко преди да го застрелят, босът подарява на дъщеричката си велосипед и цветна въртележка. Ивона е само на 9 години, когато баща ѝ е показно убит, и това е последният ѝ спомен с него. Разстрелът му се случва на 25 април 1995 г. Васил Илиев се среща с партиен функционер от БСП в парк-хотел „Москва“ в София, а после тръгва към ресторант „Мираж“, смятан за централа на ВИС, за да се срещне със Слави Трифонов. Шофира сам сребристия си мерцедес, а гардовете му го следват в друга кола. Към 21:10 часа автомобилите влизат в малката, тъмна и изровена ул. „Никола Каменов“, до която има строеж. Заради лошия път Илиев се движи само с 20 км/ч. Почти е спрял, когато неизвестни откриват стрелба със заглушител от 2-3 метра. Мерцедесът забива калник в металната ограда на строежа. От предницата му излиза дим, потрошени са предното и дясното стъкло, фаровете светят.

30-годишният Васил Илиев е килнал главата си встрани. Късно е за Бърза помощ, издъхнал е за секунди. Един куршум го улучва в главата, друг минава над ухото, а трети пронизва рамото и спира в гръбначния стълб. На мястото са изстреляни общо 17 куршума. Два дни след убийството Илиев е погребан с траурно шествие. Безкрайна колона от мъже в черно с тъмни очила се точи по централната ул. „Цар Освободител“ в родния му Кюстендил, начело с брат му Георги. По-малкият от братя Илиеви е убит 10 години по-късно в Слънчев бряг.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.