Георги Свиленски е категоричен: Правителство няма да бъде съставено

0

Месец и половина откакто минаха изборите – Борисов си играе с държавата и политическите партии. Това заяви в студиото на „Събуди се” зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Георги Свиленски.

Точно два дни ни делят от началото на конституционната процедура и първия опит за формиране на кабинет. На масата е името на министър-председателят, излъчен от ГЕРБ-СДС – Мария Габриел. На ход са партиите в Народното събрание, които да решат дали ще дадат подкрепа.

„Г-н Борисов хвърли едно име, разбира се авторитетно, прати го на срещи с различните партии и се скри. Г-н Борисов, ние знаем, че Вашите хора могат да преговарят. Съмняваме се обаче, че Вие можете, защото тези разговори са лидерски. Нито имаме покана, нито индикации за такава”, подчерта Свиленски.

По думите му „темата с кабинета на ГЕРБ е приключила”. „Тук говорим за правителство национално отговорно, което да поеме държавата в тази тежка криза. Другата алтернатива е избори през месец август, държавата без бюджет”, алармира депутатът.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.