Гуцанов: Спрямо енергетиката ни се извършва национално предателство

0

Ситуацията в българската енергетика е изключително тревожна, особено в последната година, смята водачът на листите на „БСП за България“ във Варна и Шумен – Борислав Гуцанов. „Със сигурност това, което прави ГЕРБ, г-н Борисов, а малко преди тях – ПП-ДБ, е национално предателство.

Само преди два дена Бойко Борисов прави среща с американски конгресмени и пред тях поема
ангажимент, че ще продадем руското оборудване за АЕЦ „Белене“, така както е срамното решение на сглобката на предходният парламент. И ще купим ново оборудване от САЩ за 7 и 8 блок за 20 милиарда долара!“, категоричен е Гуцанов. Това пък е било договорено при визитата на енергийния министър в Америка пред дни, припомня още той.

„Как ви се струва – това не е ли национално предателство? Нещо, което България го има, на практика ще бъде подарено за по-малко от 600 милиона евро. А ще купим нещо, което е 20 милиарда и го няма никъде по света. Или не, ако трябва да бъдем точни – една единствена централа, дори един единствен блок работят по тази американска технология. А г-н Борисов е готов да загроби България с 20 милиарда заеми от американска банка!“, казва водачът на варненската и шуменска листи.

Според него цената за всичко това ще бъде платена от всеки български гражданин, от всяко семейство, от икономиката ни.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.