Хубава работа, ама… Ескалатори в метрото не работят от седмици

0

Хубава работа, ама българска… Ескалатори в някои от най-натоварените станции на софийското метро не работят от дълго време и създават сериозни затруднения, особено за майките с детски колички и за трудноподвижните хора. От сигналите в контактния център на Столична община става ясно, че на места проблемите не се отстраняват със седмици.

Майка е подала сигнал на call.sofia.bg, че в метростанция „Бели Дунав“ не работи нито един ескалатор. „Налага ми се да се придвижвам с бебешка количка. Нито един ескалатор не работи. На изхода от страната на „Надежда“3 няма и асансьор. Така е повече от 2 седмици. Пълно безобразие и никаква мисъл за майките с колички и хората в неравностойно положение“, коментира тя. От приложенията към сигнала личи, че майката е подала сходен сигнал и преди седмица и че повече от 7 дни срещу него още стои знак: „В процес на обработка“.

Неработещи ексалатори има и в други от най-оживените спирки на метрото, видя „Сега“. На станция „Сердика“ постоянно спрял и обозначен с червено е един от трите ескалатора при входа срещу църквата „Св. Петка Самарджийска“. Тъй като на този вход няма стълби, неработещото устройство причинява струпвания на работещите ескалатори, особено в час пик сутрин и вечер.

Извън строя е и един от ескалаторите на същата станция при входа откъм Централни хали. Не работи и едно от съоръженията на станция „Орлов мост“, която също е от най-натоварените. В други части на града в момента не функционира ескалатор на станция „Бизнес парк“. Жител на София е сигнализирал в контактния център, че от дълго време не работи и асансьорът в подлеза на бившия хотел „Плиска“. 

Перманентен проблем има и с доста от електронните табла от наземния градски транспорт. От повече от месец не работи информационното табло на трамвайната спирка при паметника на „Патриарх Евтимий“ в посока „Лозенец“.

През последните 48 часа в контактния център на Столична община са входирани сигнали, че вече дълго не работи таблото на ЦГМ на спирката при Младежкия театър, и от двете страни пред общината в Нови Искър, на бул. „Г.М.Димитров“ след кръстовището с бул. „Никола Габровски“, на трамвайната спирка на бул. „България“ след бул. „Гоце Делчев“ по посока на „Мотописта“ и на още няколко места в София.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.