И вторият обвиняем за убийството на Любо Полицая напуска ареста

0

И вторият обвиняем за убийството на бившия полицай Любомир Иванов излиза от ареста. Това реши Апелативният съд в София по молбата на Кристиан Илиев за по-лека мярка за неотклонение. Той е обвинен като физически извършител на убийството. С решението на съда ще бъде под домашен арест.

От няколко месеца вкъщи е и Боян Табаков, който беше посочен като помагач на Илиев за престъплението.
Любомир Иванов-Любо Полицая беше застрелян пред дома си в столичния кв. „Хладилника“ на 24 март м.г. той е бивш началник на Криминална полиция в едно от столичните районни управления, но в последните години е работил за мъж на име Филип, който също е бил обект на покушение. Любомир Иванов беше издирван и като член на престъпна група за производство и търговия с нелегални цигари, но делото така и не стигна до съда. Още няма и обвинителен акт от досъдебното производство за убийството му. 

Адвокат Любомир Таков (вляво) в съдебната зала
Адвокат Любомир Таков (вляво) в съдебната зала

Кристиан Илиев се връща вкъщи по здравословни причини. Магистратите приеха тезата на адвоката му Любомир Таков (той защитава и Боян Табаков), че в ареста и в болницата към затвора здравето му е поставено в риск и има вероятност да остане инвалид. В тази връзка има и разпореждане на Административния съд. Илиев страда от тежка форма на дискова херния и неведнъж се е налагало да го настаняват в болница. А в тази за лишените от свобода нямало как да получи адекватно лечение.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.