Инфаркт покоси Тачо Тачев в ареста – собственикът на камиона-ковчег, в който издъхнаха 18 мигранти

0

Тачо Тачев – собственикът на камиона, в който смъртта си намериха 18 мигранти, е починал в софийския арест.

Мъжът не е дочакал съдебния процес и окончателната си присъда, и си е отишъл от инфаркт, докато изтърпяваше мярка „задържане под стража“, съобщава Нова тв. Една от най-големите трагедии с мигранти у нас стана в края на февруари.

Трафиканти изоставиха повреден камион край Локорско, в който превозваха 40 души от Афганистан. 18 от тях починаха от задушаване, а сред тях имаше и дете. Те са умирали дълго и мъчително без въздух, съобщиха тогава от прокуратурата. Други 34-ма от нелегалните бежанци бяха настанени в столични болници.

По време на разследването стана ясно, че по пътя от границата до района на столицата полицаи са спирали 4 пъти камиона, но не са разбрали за „нелегалния товар“. Превозното средство е било толкова добре изолирано, че да не се чува никакъв шум отвътре. А самите мигранти са чули как полицаите чукат по стените по време на проверките по пътя.

Някои от тях са се обаждали на трафикантите, че в тайника се задушават и умират хора, но не е последвала реакция.

Схемата на трафика на мигранти от турската граница до Сърбия бе разбита при инцидента, а в ареста, освен Тачев, продължават да са още трима негови съграждани – Атанас Атанасов, Християн Дунгаров и Петър Янев.

С най-тежки обвинения са шофьорите на камиона Атанас Атанасов и Християн Дунгаров.

По обвинение за участие в престъпна група и каналджийство на 52-ма мигранти в ареста е и лидерът на групата Виктор Кузманов. В ареста е и задържаният в Гърция Валентин Христов, бивш граничен полицай.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.