Иванов: Радев стана новият Лукашенко

0

„Радев се обявява за говорител на интересите на Владимир Путин. Той се нарежда до Александър Лукашенко“. Това каза пред бТВ съпредседателят на „Демократична България“  Христо Иванов.

 „Репликата на Румен Радев, че Украйна искала да води тази война при абсолютно ясната ситуация и позиция на всички съюзи към, които ние принадлежим, че Украйна е жертва на незаконно, противоправна агресия от страна на Руската федерация, ни изолира от нашите съюзници“, добави той.

По думите му позицията на Радев била недостойна, подла и много вредна за България.

„Тази тема е въпрос на мнозинства, а в парламента в въпрос на аргументи. Ние имаме предвид и тази възможност. Това, което е важно за нас е тази сложна парламентарна конфигурация да направим максимума. Да покаже медна решителна позиция на България. Моментът е сложен и трудно у нас и в международна план“, посочи Иванов на въпрос дали обмислят предсрочното освобождаване на държавния глава.

По думите му избирателите разбират историческата значимост на компромисната комбинация межди ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. „Разбираме, че всеки ден трябва да се борим“, категоричен бе Иванов.

„Правителството на Николай Денков и Мария Габриел е най-добрият инструмент, който страната има. Ние трябва да навигираме тази промяна“, посочи Иванов.

„Аз не съм пострадал, България пострада. Аз напуснах и това зададе как се развиха политическите събития следващите десет години. От тази гледна точка не изхождам от наивност. Ние сме готови, ако видим, че нашите партньори отново се опита да подменят необходимостта от дълбок реформи, да подадем оставка и да напуснем управлението“, каза то във връзка с това, че през 2016 година ГЕРБ и ДПС се отметнаха от предложените му и оставиха надмощието на прокуратурата във ВСС.

„Не дай боже да бъдете на моето място. Ако не ви помагат с оръжие, какво ще правите тогава? Ще кажете: „Путин, взимай български територии?”, каза още той

„В основата е съдебната реформа и нашата решимост те твърда. Рационално е да се очаква, че нашите партньори са си научили уроците. Държим си барута сух и сме нащрек, но не може да си позволим заради опасения и лоши прецеденти да не опитаме. Няма право на това“, категоричен бе Христо Иванов.

Според него това може да стане до половин година.

Той коментира и отиването му до брега на Росенец преди 3 години. „Росенец завърши на плажа, когато протестиращите и хората, които бяха докарани от ДСП се събраха на едно място и заедно пяха „Мила Родино“. Нищо, което ние правим не е компромис по същество и не е компромис от гледна точка на целите, които ние си поставихме тогава. Ние тогава отидохме, за да има законност“, подчерта Иванов.

Митов за изявлението на Радев за войната в Украйна: Поредната срамна проява на президента

Според него държавният глава е много огорчен, че вече не управлява еднолично

Той коментира и думите на Даниел Митов, че ГЕРБ им нямали доверие. „Ние сме политици, а не в кулинарно шоу. Демокрацията е разговор между несъгласни. Политиците трябва да могат да управляват факторите за недоверие“, каза той. По думите му няма да се случи да си кажат, че си имат доверие или са се харесали. „Може да преминем през нюанси но пълно прегръщане няма да има“, категоричен бе Иванов.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.