Изчезналият от с. Труд се оказа шофьорът на бременната и военния, превозвали мигранти

0

Майката на Георги Божиков не е уведомена за задържането му в петък в пълно нарушение на закона, твърди адвокатът му Щерю Царев

25-годишният Георги Божиков от пловдивското село Труд, за чието изчезване в петък съобщи майка му Веселина в социалните мрежи, се оказа шофьорът на каналджиите на мигранти, след които имаше бременна жена и военен. Георги е в ареста от петък, което жената научила не от МВР, а от адвоката му Щерю Царев.

„Това е пълно нарушение на закона, по НПК органите по задържането са длъжни да уведомят близките“, коментира адвокат Царев пред „24 часа“.

Заради участието на армейски служител в засечения незаконен трафик на чужденци, вчера по мярката за неотклонение е заседавал Военният съд в Пловдив. Решението е задържаните да останат в ареста.  То подлежи на обжалване пред Военноапелативния съд в София. 

По информация на „24 часа“ бременната жена и военния са живеели заедно на семейни начала. Те са били заловени в петък да превозват четирима мигранти. Според вътрешния министър Иван Демерджиев това не е първото нарушение на закона на бременната жена, защото е хващана да шофира под въздействието на наркотици.

Жители на с. Труд, откъдето е Божиков, твърдят, че са го видели да се качва в петък на маршрутката за Пловдив. Оттогава нямало вест от него.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.